Chef d’Oeuvre – Matthieu Beudaert
Samuel Mareel-Thijs Demeulemeester-Matthieu Beudaert
Nederlands | 04-12-2025 | 224 pagina's
9789493416505
Hardback
€ 59,00
Nog niet beschikbaar, beschikbaar op 04/12/2025
Let op: enkel afhalen in de winkel mogelijk!
Betaling kan online of in de winkel
Slogan/Promotie
Het ultieme boek voor liefhebbers van kunst én gastronomie
In Chef d’Oeuvre neemt topchef Matthieu Beudaert ons mee op een zintuiglijke reis door de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Als artist in residence laat hij zich inspireren door meesters als Lucio Fontana, Anish Kapoor, Roger Raveel en Jean Fouquet, en vertaalt hun visuele meesterwerken naar culinaire creaties.
Met een unieke combinatie van foodpairing, gastronomische verbeelding en kunsthistorische reflecties verbindt Beudaert de raakvlakken tussen smaak en schoonheid, geur en gevoel, kleur en compositie in veertig nieuwe gerechten.
Met tekstbijdragen van o.a. Matthieu Beudaert, Samuel Mareel en Thijs Demeulemeester. Foodfotografie door Piet De Kersgieter.
Matthieu Beudaert (1977) is een Belgische chef-kok met een achtergrond in kunstwetenschappen. Zijn restaurant Table d’Amis in Kortrijk werd bekroond met een Michelinster. Wekelijks vertaalt Beudaert een kunstwerk naar een gerecht in Sabato.
Details
| EAN : | 9789493416505 |
| Uitgever : | Hannibal Books |
| Publicatie datum : | 04-12-2025 |
| Uitvoering : | Hardback |
| Taal/Talen : | Nederlands |
| Hoogte : | 270 mm |
| Breedte : | 215 mm |
| Status : | Nog niet beschikbaar |
| Aantal pagina's : | 224 |