EAN:  9789493312043
Publicatiedatum:   30-11-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  174

  Bestelbaar

Het taxatieboekje (Her)bouwkosten bedrijfspanden verschijnt jaarlijks en bevat kostengegevens waarmee u snel en betrouwbaar de (her)bouwkosten van bedrijfsgebouwen kunt bepalen.

Het taxatieboekje (Her)bouwkosten bedrijfspanden verschijnt jaarlijks en bevat kostengegevens waarmee u snel en betrouwbaar de (her)bouwkosten van bedrijfsgebouwen kunt bepalen.
Een uitstekend hulpmiddel voor de juiste taxatie.

WIJZIGINGEN EDITIE 2023
Sinds uitgave 2022 gaan wij uit van de nieuwe BENG; woningen en utiliteitsgebouwen moeten bijna energieneutraal zijn. In de voorgaande uitgave voor de gestapelde woningen zijn de extra kosten van BENG t.o.v. EPC 0,4 uitgedrukt in € per m² BVO als toeslagregel. In de uitgave van 2023 zijn deze prijzen verwerkt in de basisprijzen.
Er is gerekend met een 'gasloos' installatieconcept met lucht/waterwarmtepomp, radiatoren en/of vloerverwarming, WTW-ventilatie óf mechanische ventilatie en PV-panelen. In deze versie hebben we, waar nodig, een douchepijp of -goot-WTW toegevoegd. Andere verwarmingsconcepten zoals stadsverwarming, WKO, bodemwarmtepomp of aquathermie zijn niet opgenomen. Bouwkundig zijn we uitgegaan van isolatiewaardes van de beganegrondvloer, gevel, dak en gevelopeningen én luchtdichtheidsklasse volgens de geldende voorschriften uit het Bouwbesluit.
Verder hebben we in de directe kosten de paalfundering van 9 m lengte uitgebreid met verschillende diameters, afhankelijk van het aantal lagen.
Als laatste zijn er prijsstijgingen – als gevolg van de oorlog in Oekraïne, hoge energieprijzen en krapte op de arbeidsmarkt – doorgevoerd.

SERIE
De serie 'Taxatieboekjes' biedt gemakkelijk hanteerbare kostengegevens, waarmee snel en betrouwbaar de (her)bouwkosten van gebouwen en de herstelkosten van gebouwschades kan worden bepaald.

De serie 'Taxatieboekjes' bestaat uit
* (Her)bouwkosten woningen;
* (Her)bouwkosten bedrijfspanden;
* (Her)bouwkosten agrarische gebouwen;
* Gebouwschade.

ONLINE APPLICATIE
Met een abonnement op de internetapplicatie [Taxaromonline] haalt u de meest complete databank van kostengegevens in huis. Meer dan 500 referentieprojecten die maandelijks worden bijgewerkt, helpen u tot een snelle en betrouwbare berekening van (her)bouwwaardes of schades te komen. Een project kan uit meerdere projectdelen (bouwgrond, gebouwen, inrichting agrarische gebouwen en schadegevallen) bestaan. Per projectdeel maakt u een eigen gebouw- of inrichtingsvariant aan door en referentieobject te kiezen waarvan u de afmetingen, aantallen, vormfactoren en samenstelling kunt aanpassen aan uw situatie.
Mail naar bouwkosten@igg.nl voor meer informatie.

  EAN: 9789493312043
  Auteur: 
  Uitgever: Bouwkosten.nl B.V.
  Publicatiedatum:   30-11-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 209 mm
  Breedte: 105 mm
  Dikte: 11 mm
  Gewicht: 263 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 174
  Reeks:   Taxatieboekje