Vlaanderen, ontwaak!

tegen de grondstroom

EAN:  9789464369465
Publicatiedatum:   15-04-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  237

  Bestelbaar

Links heeft in Vlaanderen amper een antwoord klaar op de schaamteloze verrechtsing van politiek en samenleving. Nochtans is de ideologische strijd terug van weggeweest. Na vier decennia neoliberalisme, het ‘einde van de geschiedenis’ en het beruchte ‘there is no alternative’ komt er een einde aan de ongebreidelde globalisering.

Er valt veel puin te ruimen. Het rechtse en extreemrechtse nationalistische spook waart weer door Europa. Ook in Vlaanderen bereiden ze zich voor op een regimeshift. Rechtse en extreemrechtse partijen bouwen daardvoor op een brede conservatieve onderstroom die al sinds het ontstaan van België dominant is in Vlaanderen.

Eric Corijn analyseert de maatschappelijke processen en de politieke herschikking die het decor vormen voor de schaamteloze verrechtsing van de Vlaamse politiek en samenleving. Vlaanderen, ontwaak! beschrijft ook het zwakke weerwerk van de Vlaamse linkerzijde, en het gebrek aan een progressief alternatief. Corijn roept vol passie op tot een echte breuk met het verleden, met de gezondheids- en klimaatcrisissen als kantelpunt.

Eric Corijn analyseert de maatschappelijke processen en de politieke herschikking die het decor vormen voor de schaamteloze verrechtsing van de Vlaamse politiek en samenleving.

Dit boek is een analyse van rechts denken, maar vooral een wake-up call voor links, want wie zich laat verdelen, verliest. — Tine Hens, journalist

  EAN: 9789464369465
  Auteur: 
  Uitgever: Ertsberg
  Publicatiedatum:   15-04-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 140 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 340 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 237
  Trefwoorden:   links-rechtstegenstelling;conservatisme;Politiek;vlaanderen;politiek;Rechts (ideologie);Vlaanderen;Extreem-rechts (ideologie);Nationalisme