EAN:  9789463654579
Publicatiedatum:   25-08-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  374

  Bestelbaar

In dit boek zijn zeven levendige verhalen gebundeld, waarin de poëzie de boventoon voert. Ze zijn gesitueerd in het verleden, vanaf het begin van de 19de eeuw tot en met Wereldoorlog II. De schrijver is een romanticus, met een voorkeur voor de Belle Époque. Hij vond onder meer inspiratie in historische figuren uit de voornoemde favoriete periode. In deze uitgave zijn dat met name Jane Austen, Beatrix Potter en Etty Hillesum, vrouwen met een krachtige persoonlijkheid en innerlijke rijkdom.

De verhalen spelen in op de actuele maatschappelijke behoefte tot onthaasting, verstilling, verbinding, doorleefde emotionele beleving, aandacht voor het diepe innerlijk van de mens, maar daarnaast ook voor de essentiële schoonheid van de natuurlijke eenvoud waar zo vaak overheen gekeken wordt.

De auteur hoopt dat zijn lezers de verhalen aandachtig en rustig tot zich nemen, zodat ze midden tussen de beelden staan en de sfeer proeven die hij wil oproepen.

Lieven Van Groenenborgh (° 1956) is het pseudoniem van Lieven Van Poeck, geboren en wonend in het Oost-Vlaamse Kruibeke nabij Antwerpen. Hij studeerde Germaanse Filologie (Universiteit Antwerpen) en Neurolinguïstiek (Vrije Universiteit Brussel). Zijn beroepsleven situeert zich vooral als onderzoeksadministrator aan de Universiteit Antwerpen, waar hij gedurende 8 jaar tevens lid was van de Raad van Bestuur. Zijn voornaamste passie is klassieke symfonische muziek.

  EAN: 9789463654579
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Elikser
  Publicatiedatum:   25-08-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 214 mm
  Breedte: 147 mm
  Dikte: 27 mm
  Gewicht: 601 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 374
  Trefwoorden:   avontuur;belle epoque;literair;onthaasting;poëtisch;romantiek;schoonheid;verstilling;verhalen