Handboek voor de wethouder

Over een veelzijdig en dynamisch ambt

€ 38,50


  Toevoegen aan verlanglijst
EAN:  9789462362796
Publicatiedatum:   06-07-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands

   Niet bestelbaar

Nederland is een echt wethoudersland. Dat wil zeggen dat veel zaken waar inwoners of ondernemers de overheid ontmoeten, dit onder verantwoordelijkheid van wethouders valt. In onze democratie is het zo geregeld dat, zonder enige vooropleiding, iedereen wethouder kan worden. Dit zogenaamde lekenbestuur wil niet zeggen dat er geen verwachtingen van bestuurders zijn; die zijn juist torenhoog.

In dit boek komen, onder redactie van Jeroen van Gool, directeur van de Wethoudersvereniging, diverse auteurs aan het woord die op enigerlei wijze zicht hebben op de veelzijdigheid van het wethouderambt. Zo probeert de Wethoudersvereniging bestuurders op weg te helpen, steun te bieden, of juist van reflectie te voorzien in het ambt dat ook wel bekend staat als ‘de mooiste hondenbaan die er is’.

Het vormt een naslagwerk voor aanstaande, nieuwe, ervaren en aftredende wethouders. Vanuit een afwisselend perspectief, soms beschouwend, soms vanuit de praktijk wordt inzicht geboden in de dynamiek van het wethoudersambt. Hetgeen ook nuttig is voor mensen die in de omgeving van wethouders werken.

In dit boek komen diverse auteurs aan het woord die op enigerlei wijze zicht hebben op de veelzijdigheid van het wethouderambt.

  EAN: 9789462362796
  Auteur: 
  Uitgever: Boom uitgevers Den Haag
  Publicatiedatum:   06-07-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 150 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 19 mm
  Gewicht: 451 gr
  Voorraad: Niet bestelbaar
  Trefwoorden:   b&w;burgemeester;college;geloofwaardigheid;gemeentewet;integriteit;lokaal bestuur;ondermijning;participatie;regio;stijl;transparantie