Een ander leven

mijn reis in de voetsporen van Vita Sackville-West, Harold Nicolson en James Lees-Milne

EAN:  9789403183503
Publicatiedatum:   07-05-2020
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  333

  Levertijd: binnen 1-4 werkdagen (indicatief)

In 1947 maakten Vita Sackville-West en haar man Harold Nicolson samen met hun vriend James Lees-Milne een reis door zuidwest-Engeland. Namens de National Trust, de organisatie die Engels erfgoed restaureert en bewaart, bezocht het reisgezelschap het ene landhuis na het andere. Het waren voor hen iconen van een tijd waarin alles beter was.
Vita Sackville-West en Harold Nicolson hadden een onconventioneel en vrij huwelijk. Ze leverden het bewijs dat trouw en seksuele intimiteit geen basisvoorwaarden hoeven te zijn voor een liefdevolle verbintenis. Zo had Nicolson jaren vóór de reis een verhouding gehad met James Lees-Milne.
Zeventig jaar later reist Rudi Meulemans deze opmerkelijke historische figuren achterna. Onderweg eet hij in de pubs waar zij aten, slaapt hij in de hotels waar zij sliepen en bezoekt hij de landhuizen die door toedoen van zijn voorgangers bewaard zijn gebleven. Gaandeweg wordt duidelijk hoe kwetsbaar het verleden is, tot er plots, aan het eind van Meulemans’ reis, iets gebeurt wat zijn leven op z’n kop zet. Dan dringt de vraag zich onherroepelijk op: is het überhaupt mogelijk om dingen vast te houden?

  EAN: 9789403183503
  Auteur: 
  Uitgever: De Bezige Bij-De Bezige Bij
  Publicatiedatum:   07-05-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 438 gr
  Voorraad: Levertijd: binnen 1-4 werkdagen (indicatief)
  Aantal bladzijden: 333