De kracht van vrouwen

een verhaal van moed en veerkracht

EAN:  9789403154817
Publicatiedatum:   21-10-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  336

  Bestelbaar

Een oproep tot actie in het gevecht tegen seksueel geweld

In het door oorlog verscheurde Congo behandelt de onverschrokken voorvechter vanvrouwenrechten Denis Mukwege slachtoffers van verkrachting. Corruptie, wreedhedenen onverschilligheid houden de conflicten al decennialang in stand, en verkrachtingvan vrouwen wordt ingezet als oorlogstactiek. Niet alleen in Congo, maar overalter wereld worden vrouwen mishandeld. Mukwege zet zich ondanks meerdere aanslagenop zijn leven onverminderd in voor zijn missie: dit geweld tegen vrouwen eenhalt toeroepen.

In De kracht van vrouwen beschrijft Mukwege de worsteling en het lijden, maar ook dehoop en de veerkracht van vrouwen die met seksueel geweld geconfronteerd zijn. Hijbehandelde duizenden vrouwen op het randje van de dood, en werd keer op keerverrast door hun herstel, groei en onvermoeibare veerkracht.

De kracht van vrouwen is een inspirerende en zeer overtuigende boodschap in het#MeToo-debat en een noodzakelijke oproep tot actie in het gevecht tegen seksueelgeweld, waaraan vrouwen en mannen zij aan zij moeten meedoen.

  EAN: 9789403154817
  Auteur: 
  Uitgever: De Bezige Bij
  Publicatiedatum:   21-10-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 232 mm
  Breedte: 152 mm
  Dikte: 29 mm
  Gewicht: 514 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 336
  Trefwoorden:   mukwege denis;rechten van de vrouw;seksueel geweld;congo-kinshasa (1997-)