EAN:  9789403120317
Publicatiedatum:   04-03-2021
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  752

  Bestelbaar

Een indringend en ongekend compleet portret van Erasmus

Erasmus is een van de grootste auteurs van Nederland en België, en zelfs van heel Europa. Hij verpersoonlijkt de overgang van de middeleeuwen naar de moderne tijd. Zijn betekenis voor de literatuur- én wetenschapsgeschiedenis is immens. Erasmus’ duizenden brieven over onderwerpen als gewetensdwang en drukpersvrijheid hebben niets aan zeggingskracht ingeboet.

Het grootste deel van Erasmus’ leven en werk bleef tot nu toe onderbelicht. Sandra Langereis is de eerste biograaf die zijn levensverhaal recht doet door zijn enorme briefwisseling op de voet te volgen en de wording van zijn complete literaire erfenis te beschrijven. Ze toont hem als de sprankelende auteur van de Lof der zotheid en als brutale bijbelwetenschapper die het net zo hevig aan de stok kreeg met inquisiteurs als met Luther. Erasmus’ levensverhaal werpt licht op een bewogen tijdvak: een eeuw van felle humor en grof geweld, van religieus fanatisme en strijd voor intellectuele vrijheid. Deze rijke biografie maakt de actualiteit van geschiedenis invoelbaar.

Nooit kwam Erasmus geestiger, slimmer, scherper, dapperder, dwarser, bozer, banger en, in één woord, menselijker in beeld. En niet eerder werd Erasmus’ tijd levendiger voor het voetlicht gebracht dan in deze biografie.

  EAN: 9789403120317
  Auteur: 
  Uitgever: De Bezige Bij
  Publicatiedatum:   04-03-2021
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 242 mm
  Breedte: 168 mm
  Dikte: 56 mm
  Gewicht: 1268 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 752
  Trefwoorden:   erasmus desiderius