Zij.


Nederlands | 21-02-2023 | 144 pagina's

9789403111520

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 21,99


 

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Een uitzonderlijk debuut over machtsverhoudingen waarin de rol van dader en slachtoffer diffuus is

Tekst achterflap

Welke nacht heeft zich ongemerkt kunnen plooien rondom alles wat ik doe zodat ik, als vrolijk opgevoede volwassen vrijgevochten vrouw, alsnog met strakke boeien in deze trein zit?
De 39-jarige actrice Ada Peeters neemt de trein naar de stad waar ze die avond op het podium zal staan met een zelfgeschreven monoloog. Herinneringen aan de oudere theaterdocent met wie ze als studente een verhouding had, wellen ongewild in haar op. Het is zijn stad waar ze gaat spelen. Ook op het podium, terwijl ze oog in oog staat met de volle zaal, is er geen houden meer aan de razende vaart waarmee de diep weggestopte beelden van ontmoetingen met getrouwde mannen, leraren en andere figuren met autoriteit aan de oppervlakte komen. Na de voorstelling volgt een terugrit met een mysterieuze taxichauffeur die Ada nog dieper doet afdalen in het verleden dat ze nooit echt onder ogen heeft willen zien.
Zij. is een urgente roman over intimiteit, over grenzen die overschreden worden zelfs wanneer er wederzijdse instemming is, over het woord nemen en het vertrouwen vinden in de noodzaak van het vertellen van je eigen verhaal.

Details

EAN :9789403111520
Auteur: 
Uitgever :De Bezige Bij
Publicatie datum :  21-02-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :199 mm
Breedte :126 mm
Dikte :17 mm
Gewicht :195 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :144
Keywords :  intimiteit;relaties;romans