EAN:  9789403111520
Publicatiedatum:   21-02-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  173

  Bestelbaar

Een uitzonderlijk debuut over machtsverhoudingen waarin de rol van dader en slachtoffer diffuus is

Welke nacht heeft zich ongemerkt kunnen plooien rondom alles wat ik doe zodat ik, als vrolijk opgevoede volwassen vrijgevochten vrouw, alsnog met strakke boeien in deze trein zit?
De 39-jarige actrice Ada Peeters neemt de trein naar de stad waar ze die avond op het podium zal staan met een zelfgeschreven monoloog. Herinneringen aan de oudere theaterdocent met wie ze als studente een verhouding had, wellen ongewild in haar op. Het is zijn stad waar ze gaat spelen. Ook op het podium, terwijl ze oog in oog staat met de volle zaal, is er geen houden meer aan de razende vaart waarmee de diep weggestopte beelden van ontmoetingen met getrouwde mannen, leraren en andere figuren met autoriteit aan de oppervlakte komen. Na de voorstelling volgt een terugrit met een mysterieuze taxichauffeur die Ada nog dieper doet afdalen in het verleden dat ze nooit echt onder ogen heeft willen zien.
Zij. is een urgente roman over intimiteit, over grenzen die overschreden worden zelfs wanneer er wederzijdse instemming is, over het woord nemen en het vertrouwen vinden in de noodzaak van het vertellen van je eigen verhaal.

  EAN: 9789403111520
  Auteur: 
  Uitgever: De Bezige Bij
  Publicatiedatum:   21-02-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 199 mm
  Breedte: 126 mm
  Dikte: 17 mm
  Gewicht: 190 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 173
  Trefwoorden:   intimiteit;relaties;romans