Iedereen ruimtevaarder

de toekomst van de aarde ligt in de ruimte

EAN:  9789401475501
Publicatiedatum:   19-04-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  246

  Bestelbaar

WORDEN WIJ BINNENKORT ALLEMAAL RUIMTEVAARDERS?

Volgens Nancy Vermeulen staat dat buiten kijf, nu we ons aan de vooravond bevinden van een heuse ruimterevolutie. Die zal zich niet voltrekken van vandaag op morgen, maar dankzij de combinatie van toptechnologie en topwetenschap en de opkomende rol van de commerciële ruimtevaart ligt dat de volgende decennia wel binnen handbereik. De doorbraken in bemande en onbemande ruimtevaart volgen elkaar in snel tempo op en de innovaties van nieuwe spelers brengen de hele sector in een stroomversnelling. We keren binnenkort terug naar de Maan, we maken ons klaar voor een verdere verkenning van Mars en we dromen hardop van commerciële mijnbouw in de ruimte. The sky is no longer the limit.

Wat houdt ons nog tegen om een echte planeetvarende soort te worden? Welke uitdagingen wachten ons buiten de dampkring? Waarom is het cruciaal dat we vandaag investeren in ruimtevaart als we onze toekomst op lange termijn veilig willen stellen, in de ruimte maar evengoed op Aarde? Zullen we erin slagen in het belang van de hele mensheid te handelen, of vervallen we als vanouds in hebzucht en politiek machtsvertoon?

In dit blikverruimende boek beantwoordt ruimteambassadeur Nancy Vermeulen al die vragen vanuit een wetenschappelijke, maar ook historische, maatschappijkritische en zelfs filosofische invalshoek. Haar eigen passie voor de ruimte en haar bijzondere levensverhaal lopen er als een rode draad doorheen.

Eindelijk een heldere kijk op wat de ruimte ons te bieden heeft

  EAN: 9789401475501
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Lannoo
  Publicatiedatum:   19-04-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 245 mm
  Breedte: 160 mm
  Dikte: 21 mm
  Gewicht: 471 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 246