EAN:  9789085717485
Publicatiedatum:   07-12-2021
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  225

  Bestelbaar

Van zuurstof en waterstof tot tennessine en oganesson: achter de ontdekkingen van de elementen in het periodiek systeem gaan bijzondere verhalen schuil. Dit boek beschrijft de meeslepende zoektocht naar datgene waar alles om ons heen uit is opgebouwd.

Door de geschiedenis van de elementen op te tekenen, laat wetenschapsauteur Philip Ball zien hoe we langzaam maar zeker de bouwstenen van materie hebben ontrafeld. Ook beschrijft hij hoe de scheikunde zich tot een volwassen vakgebied ontwikkelde – van de prehistorie en de klassieke oudheid tot het tijdperk van de atoombommen en deeltjesversnellers, waarin wetenschappers elementen kunnen maken die niet eens in de natuur voorkomen.

Ontdekking van de elementen vertelt verhalen uit de hele wereld, ondersteund door prachtig historisch beeldmateriaal. Het beschrijft de lange zoektocht van wetenschappers, die vanuit het idee van vier elementen – aarde, lucht, water en vuur – uiteindelijk met vallen en opstaan het huidige periodiek systeem der elementen ontwikkelden. Nobelprijswinnaar Ben Feringa leidt het boek in met een voorwoord.

  EAN: 9789085717485
  Auteur: 
  Uitgever: Veen Media
  Publicatiedatum:   07-12-2021
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 226 mm
  Breedte: 238 mm
  Dikte: 19 mm
  Gewicht: 948 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 225
  Reeks:   Wetenschappelijke bibliotheek
  Trefwoorden:   Elementen (chemie)