EAN:  9789083207162
Publicatiedatum:   26-04-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  368

  Bestelbaar

‘De democratie verkeert in crisis’, wordt vaak gezegd. Autoritaire leiders zijn wereldwijd in opkomst, democratische rechten staan onder druk en digitale technologieën zorgen voor een verdere afbrokkeling. Volgens experts zou de aanhoudende digitalisering van de samenleving zelfs het einde van de democratie kunnen betekenen. En onze jeugd? Die doet het in de ogen van experts niet veel beter. Generatie Z zou onverschillig, doelloos en apolitiek zijn. Kortom, de democratie is ten dode opgeschreven.

Maar wat als de democratie veel levendiger is dan we denken?

Zonder dat we het doorhebben vindt er wereldwijd een democratische revolutie plaats. Niet in de stembureaus, maar op straat én online. Ondanks het feit dat veel jongeren niet geïnteresseerd zijn in politieke partijen, zijn ze enorm betrokken bij politieke kwesties. Denk bijvoorbeeld aan de wereldwijde Klimaatmars en de #BlackLivesMatter beweging. Geen inspraak in de marges, maar invloed op fundamentele onderwerpen.

Als we de democratie serieus nemen, moeten we deze vormgeven voor de komende generaties. Hoe kunnen we het opbloeiende activisme een plek geven in het politieke systeem? Rudy van Belkom combineert in zijn boek inzichten uit wetenschappelijk onderzoek met inspirerende voorbeelden wereldwijd die de deur openen voor een hoopvolle toekomst.

  EAN: 9789083207162
  Auteur: 
  Uitgever: Bot Uitgevers
  Publicatiedatum:   26-04-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 142 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 33 mm
  Gewicht: 542 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 368
  Trefwoorden:   Democratie;Internet en maatschappij;Sociale media