Dankzij de microben

Marc-André Selosse


Nederlands | 08-10-2021 | 375 pagina's

9789062245499

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,50

 Voorraad in de winkel
   Bestelbaar

   Let op: enkel afhalen in de winkel mogelijk!

   Betaling kan online of in de winkel




Tekst achterflap

Dankzij de microben toont de samenhang tussen alle vormen van leven op microbieel niveau. Microben zijn geen ongewenste kostgangers, maar noodzakelijke en wonderkrachtige organismen en van belang voor plant, dier en mens.Eerst beschrijft Selosse hoe de symbiose tussen microben en planten is waargenomen, hoe die symbiose heeft geresulteerd in nieuwe eigenschappen en hoe die het functioneren van elke symbiotische partner beïnvloeden.Daarna ontcijfert hij de buitengewone symbiotische aanpassingen van dieren, zowel op het land als in het water.Vervolgens beschrijft Selosse onze eigen microbiële metgezellen: de menselijke microbiota en zijn alomtegenwoordige en soms onverwachte bijdragen.Tot slot demonstreert hij de rol van microbiële symbioses in ecosystemen, in de evolutie van het leven en de culturele en voedingspraktijken van beschavingen. En, als een echte Fransman, illustreert hij dat aan de hand van de productieprocessen van culinaire geneugten als wijn, kaas en bier.

Beschrijving

Dankzij de microben toont de samenhang tussen alle vormen van leven op microbieel niveau. Microben zijn geen ongewenste kostgangers, maar noodzakelijke en wonderkrachtige organismen en van belang voor plant, dier en mens.Eerst beschrijft Selosse hoe de symbiose tussen microben en planten is waargenomen, hoe die symbiose heeft geresulteerd in nieuwe eigenschappen en hoe die het functioneren van elke symbiotische partner beïnvloeden.Daarna ontcijfert hij de buitengewone symbiotische aanpassingen van dieren, zowel op het land als in het water.Vervolgens beschrijft Selosse onze eigen microbiële metgezellen: de menselijke microbiota en zijn alomtegenwoordige en soms onverwachte bijdragen.Tot slot demonstreert hij de rol van microbiële symbioses in ecosystemen, in de evolutie van het leven en de culturele en voedingspraktijken van beschavingen. En, als een echte Fransman, illustreert hij dat aan de hand van de productieprocessen van culinaire geneugten als wijn, kaas en bier.

Details

EAN :9789062245499
Auteur: 
Uitgever :Samenwerkende Uitgevers VOF
Publicatie datum :  08-10-2021
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :220 mm
Breedte :150 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :571 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :375
Keywords :  micro-organismen