De bijbel van de Vietnamese keuken
Mai Nguyễn
Nederlands | 27-03-2025 | 495 pagina's
9789048870769
Hardback
Bekijk inkijkexemplaar
€ 34,99
Let op: enkel afhalen in de winkel mogelijk!
Betaling kan online of in de winkel
Korte beschrijving/Annotatie
Hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Vietnamese keuken wil leren kennen
Tekst achterflap
Van noedelsoep met rundvlees tot springrolls met garnalen en van krokante flensjes met groenten tot diverse bánh mì: in De bijbel van de Vietnamese keuken neemt Mai Nguyen je mee op reis door de fascinerende keuken van haar geboorteland. De Vietnamese keuken is een toegankelijke keuken omdat er veel dezelfde ingrediënten worden gebruikt, steeds in andere combinaties. Ontdek hoe bijzonder de smaken van fris, zuur, zoet en hartig combineren met texturen als knapperig en chewy.
Door de lange Chinese bezetting vinden veel Vietnamese gerechten hun oorsprong in de Chinese keuken. In Zuid-Vietnam brachten de buurlanden Laos, Cambodja en Thailand ingrediënten zoals platte eiernoedels, kruiden, chilipepers en kokosmelk de Vietnamese keuken binnen. Tijdens de koloniale periode introduceerden de Fransen hun baguettes en groenten zoals ui, sla en aardappelen, net als veel Franse gerechten zoals salades, paté en croissants.
Beschrijving
Van noedelsoep met rundvlees tot springrolls met garnalen en van krokante flensjes met groenten tot diverse bánh mì: in De bijbel van de Vietnamese keuken neemt Mai Nguyen je mee op reis door de fascinerende keuken van haar geboorteland. De Vietnamese keuken is een toegankelijke keuken omdat er veel dezelfde ingrediënten worden gebruikt, steeds in andere combinaties. Ontdek hoe bijzonder de smaken van fris, zuur, zoet en hartig combineren met texturen als knapperig en chewy.
Door de lange Chinese bezetting vinden veel Vietnamese gerechten hun oorsprong in de Chinese keuken. In Zuid-Vietnam brachten de buurlanden Laos, Cambodja en Thailand ingrediënten zoals platte eiernoedels, kruiden, chilipepers en kokosmelk de Vietnamese keuken binnen. Tijdens de koloniale periode introduceerden de Fransen hun baguettes en groenten zoals ui, sla en aardappelen, net als veel Franse gerechten zoals salades, paté en croissants.
Details
EAN : | 9789048870769 |
Uitgever : | Overamstel Uitgevers |
Publicatie datum : | 27-03-2025 |
Uitvoering : | Hardback |
Taal/Talen : | Nederlands |
Hoogte : | 218 mm |
Breedte : | 163 mm |
Dikte : | 45 mm |
Gewicht : | 1248 gr |
Status : | Bestelbaar |
Aantal pagina's : | 495 |
Reeks : | Landenbijbels |
Keywords : | authentieke recepten;aziatische ingrediënten;culinaire reis;eetgewoonten;kookbenodigdheden;kookboek;kookcultuur;kookervaringen;kookgeheimen;kookgereedschap;kookgeschiedenis;kookingrediënten;kookinnovaties;kookinspiratie;kookinstructies;kookkunst;kookliefhebbers;kookmaterialen;kookmethoden;kookoliën;kookpassie;kookplezier;kookproducten;kookstijlen;kooktechnieken;kooktips;kooktradities;kooktrends;kookvaardigheden;kruiden;maaltijdideeën;marinades;regionale specialiteiten;sauzen;serie;smaakcombinaties;specerijen;traditionele gerechten;vietnamese gastronomie;voedselcultuur;gerechten;vietnam |