EAN:  9789048859481
Publicatiedatum:   31-01-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  368

  Bestelbaar

Noord-Japan, negentiende eeuw. Myo groeit op in een rijstboerengezin. Om redenen die niemand begrijpt, praat hij niet. Dit verandert wanneer zijn zusje Asa wordt geboren. Als hij na een hongersnood alleen met zijn zusje overblijft, maar ook haar moet achterlaten, wordt hij gered door een mysterieuze bergsekte. Samen met de excentrieke bergmonniken ondergaat Myo loodzware proeven om zijn lijf en geest te harden. Hoewel hij vriendschap sluit met dichter S. en de verboden liefde leert kennen, blijft zijn verleden hem achtervolgen. Als hij van de grootst mogelijke uitdaging verneemt, besluit Myo die aan te gaan.
De man die een berg werd is een onvergelijkbare debuutroman over een van de geheimzinnigste rituelen uit de geschiedenis. Grete Simkuté laat het oude Japan tot leven komen in een wonderlijk verhaal over liefde, toewijding en opoffering.

Simkuté laat het oude Japan tot leven komen in een meeslepend verhaal over liefde, toewijding en opoffering

  EAN: 9789048859481
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum:   31-01-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 35 mm
  Gewicht: 503 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 368
  Trefwoorden:   ascetisch;berg;boeddha;coming of age;debuut;dood;erotisch;gezin;grete simkute;hongersnood;japan;klooster;liefde;literatuur;mediteren;monnik;mummie;overleven;pelgrim;rouw;schuldgevoel;sekte;sokushinbutsu;taal;tempel;verlichting;zelfmoord;zelfmummificatie;zus;zwijgen;commendatore;de moord op;haruki;japanse literatuur;murakami;Romans;Japan;19de eeuw;Rituelen