EAN:  9789045043890
Publicatiedatum:   16-09-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  304

  Bestelbaar

In Minjan vertelt Margot Vanderstraeten over haar talloze nieuwe ontmoetingen die zij opdeed na het verschijnen van haar boek Mazzel tov binnen de orthodox-Joodse gemeenschap. Zo is er chef-kok Mosje van het beroemde Hoffy's in Antwerpen, die iedereen die daarom vraagt graag uitleg geeft over Joods-culinaire tradities en het chassidi sche leven; er is fotograaf Dan die met zijn scherpe, humorvolle blik als enige de chassidische gemeenschap van binnenuit mag fotograferen; er is Esther, de eigenzinnige, eveneens chassidische mame die de noodzaak van taboes verdedigt en met Margot redetwist over de ultraorthodoxe opvoeding en scholing.
In Minjan is Margot Vanderstraeten op haar best: nu eens ernstig, dan weer lichtvoetig tot ironisch maar altijd met oprechte interesse zoekt zij, op haar eigen niet-godsdienstige manier, verbinding met buren die nabij een zo ander leven leiden.

Margot Vanderstraeten vertelt soms ernstig, soms lichtvoetig maar altijd met oprechte betrokkenheid over ontmoetingen met haar orthodox-joodse stadsgenoten, die zo dichtbij een zo ander leven leiden.

  EAN: 9789045043890
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas-Contact
  Publicatiedatum:   16-09-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 209 mm
  Dikte: 25 mm
  Gewicht: 378 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 304
  Trefwoorden:   mazzel;minjan;tov;Vanderstraeten Margot;Autobiografische literatuur;Joden;Antwerpen (stad);Traditie en moderniteit;Cultuurverschillen