Vogelmeisje

een jonge natuurliefhebber op zoek naar een betere toekomst

EAN:  9789044647471
Publicatiedatum:   20-07-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  314

  Bestelbaar

‘Lyrisch, aangrijpend en inzichtelijk.’
Margaret Atwood

Maak kennis met Mya-Rose – beter bekend als het Vogelmeisje -, vogelkijker en activiste. In haar leven heeft ze meer dan vijfduizend verschillende vogelsoorten gezien: de helft van alle soorten wereldwijd.
Elke nieuwe vogel was alsof ze een schat vond, elke waarneming een kleine stap in de reis met haar familie: een gezamenlijk moment van vreugde en stilte te midden van de groter wordende geestelijke problemen van haar moeder. En elke nieuwe vogel hielp haar haar stem te vinden.
Vanaf haar prille jeugd heeft Mya-Rose alle continenten bezocht om haar passie na te jagen. Intussen zag ze met eigen ogen de ongelijkheid en de roekeloze vernietiging die we op onze kwetsbare planeet aanrichten. De simpele, bewuste daad van het kijken naar vogels heeft haar steeds vastbeslotener gemaakt om actie te voeren voor onze overleving.
Dit is haar verhaal; een reis die wordt bepaald door Mya-Rose’ liefde voor deze buitengewone wezens. Want er is iets met vogels wat ervoor zorgt dat we, al is het maar voor even, onze ogen opheffen van ons leven naar de hemel.

Mya-Rose Craig (2002) is een Brits-Bengalese ornitholoog en milieuactivist. Als jongste Britse ooit ontving ze een eredoctoraat van de universiteit van Bristol. Als schrijver en spreker laat ze haar uitgesproken stem horen in diversiteits- en klimaatdebatten.

‘Leest als een combinatie van een reisdagboek, een vogelgids en een thriller.’
The Times


  EAN: 9789044647471
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Prometheus
  Publicatiedatum:   20-07-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 138 mm
  Breedte: 213 mm
  Dikte: 29 mm
  Gewicht: 448 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 314
  Trefwoorden:   Craig Mya-Rose;Natuurbescherming;Vogels