Wijnboek voor foodies
Kristel Balcaen
Nederlands | 02-10-2023 | 288 pagina's
9789028979871
Hardback
Bekijk inkijkexemplaar
€ 29,50
Let op: enkel afhalen in de winkel mogelijk!
Betaling kan online of in de winkel
Tekst achterflap
Wijn en eten zijn nauw met elkaar verbonden. We laten ons graag verrassen door een lekkere maaltijd, met daarbij een glas heerlijke wijn. Maar hoe weet je welke smaken perfect samengaan? En hoe leer je goede combinaties maken? Welkom in de wondere wereld van de wijnkenner!
Wijnexpert Kristel Balcaen brengt je in dit boek stap voor stap essentiële kennis over wijn bij. Ze overloopt de belangrijkste stijlen en vertelt waar die vandaan komen. Daarnaast gidst ze je langs de meest food-friendly druiven en langs klassieke combinaties van wijnen en gerechten. En natuurlijk kom je ook te weten waarom die zo goed werken!
Foodies die nog een stapje verder willen gaan, kunnen tot slot het rijk van de aroma’s ontdekken en de smaakcomponenten van zowel wijn als gerecht leren ontleden. Want je kunt de perfecte wijn zoeken bij een bestaand gerecht, maar je kunt ook vertrekken van een bepaalde fles en je gerecht aanpassen om het nog beter bij die wijn te doen passen.
Kortom: dit is een boek voor iedereen die zich graag vol vertrouwen in de wereld van wijn-en-foodpairing wil begeven.
Beschrijving
Wijn en eten zijn nauw met elkaar verbonden. We laten ons graag verrassen door een lekkere maaltijd, met daarbij een glas heerlijke wijn. Maar hoe weet je welke smaken perfect samengaan? En hoe leer je goede combinaties maken? Welkom in de wondere wereld van de wijnkenner!
Wijnexpert Kristel Balcaen brengt je in dit boek stap voor stap essentiële kennis over wijn bij. Ze overloopt de belangrijkste stijlen en vertelt waar die vandaan komen. Daarnaast gidst ze je langs de meest food-friendly druiven en langs klassieke combinaties van wijnen en gerechten. En natuurlijk kom je ook te weten waarom die zo goed werken!
Foodies die nog een stapje verder willen gaan, kunnen tot slot het rijk van de aroma’s ontdekken en de smaakcomponenten van zowel wijn als gerecht leren ontleden. Want je kunt de perfecte wijn zoeken bij een bestaand gerecht, maar je kunt ook vertrekken van een bepaalde fles en je gerecht aanpassen om het nog beter bij die wijn te doen passen.
Kortom: dit is een boek voor iedereen die zich graag vol vertrouwen in de wereld van wijn-en-foodpairing wil begeven.
Details
EAN : | 9789028979871 |
Uitgever : | Pelckmans Uitgevers |
Publicatie datum : | 02-10-2023 |
Uitvoering : | Hardback |
Taal/Talen : | Nederlands |
Hoogte : | 240 mm |
Breedte : | 170 mm |
Gewicht : | 890 gr |
Status : | Bestelbaar |
Aantal pagina's : | 288 |
Keywords : | gerechten;wijn |