Het leugenachtige leven van volwassenen

EAN:  9789028451063
Publicatiedatum:   01-09-2020
Formaat:  Hardback
Taal:  Italiaans
Aantal bladzijden:  334

  Levertijd: binnen 1-4 werkdagen (indicatief)

De dertienjarige Giovanna woont in een van de beste wijken van Napels. Haar ouders zijn bijna perfect en hebben haar opgevoed tot een net en lief kind dat keurig Italiaans spreekt en goede cijfers haalt. Maar op een dag hoort ze haar vader tegen haar moeder zeggen dat Giovanna steeds meer begint te lijken op zijn zus. Er is in hun gezin geen groter kwaad denkbaar dan tante Vittoria.

Giovanna besluit om op bezoek te gaan bij Vittoria om meer over zichzelf te weten tekomen. Wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten gaat er meteen een doos van Pandoraopen: de volkse, grofgebekte Vittoria blijkt vooral te willen praten over de ware aardvan Giovanna's ouders. Het beeld van een perfect gezin valt langzaam in gruzelementen.Vanaf nu moet ze laveren tussen trouw aan haar ouders en de nieuwe vriendschapmet haar tante - het zijn Giovanna's eerste stappen naar volwassenheid.

Deze nieuwe roman van Elena Ferrante bevestigt opnieuw haar grote en unieke talent: als geen ander is ze in staat om heel gedetailleerd vriendschappen en relaties tussenvrouwen neer te zetten. Haar vaak rebelse personages zijn zo levendig beschreven, dat je al snel het idee krijgt dat je ze al je hele leven kent. Het leugenachtige leven van volwassenen doet verlangen naar meer.

  EAN: 9789028451063
  Auteur: 
  Uitgever: Wereldbibliotheek-Wereldbibliotheek
  Vertaler:  Miriam Bunnik - Mara Schepers
  Publicatiedatum:   01-09-2020
  Formaat: Hardback
  Taal: Italiaans
  Hoogte: 145 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 33 mm
  Gewicht: 532 gr
  Voorraad: Levertijd: binnen 1-4 werkdagen (indicatief)
  Aantal bladzijden: 334