Gevaarlijk lekker

Chris van Tulleken


Nederlands | 07-08-2025 | 392 pagina's

9789026371134

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99

 Voorraad in de winkel
   Bestelbaar

   Let op: enkel afhalen in de winkel mogelijk!

   Betaling kan online of in de winkel




Korte beschrijving/Annotatie

Nu met voorwoord door expert duurzame lifestyle Marieke Eyskoot en nawoord van de auteur. The Sunday Times science book of the year.

Tekst achterflap

‘Gevaarlijk lekker onthult genadeloos hoe ultrabewerkte producten ons lichaam, onze gezondheid en zelfs onze cultuur ondermijnen. Dit boek is een broodnodige wake-upcall.’ Nadia Zerouali, kookboekenauteur en culinair expert


Waarom stoppen we ons vol met eten dat vergaand industrieel is bewerkt? En hoe komt het dat we daar niet mee kunnen stoppen, terwijl we weten dat het niet goed is voor ons gewicht en onze gezondheid? Welkom in de hoogtijdagen van ultrabewerkt voedsel: gevaarlijk lekker eten dat is ontworpen om ons verslaafd te maken – daarom gaat die zak chips altijd leeg.

Chris van Tulleken laat zien dat ons te lang is verteld dat we ‘gewoon’ gezondere keuzes moeten maken, terwijl ons dat bijna onmogelijk wordt gemaakt. Ultrabewerkt eten is niet alleen alom aanwezig, maar ook goedkoper dan écht gezond eten. Van Tulleken beschrijft het verwoestende effect ervan op ons lichaam, onze gezondheid, ons gewicht en de planeet, en biedt hoop én oplossingen: gezond lekker in plaats van gevaarlijk lekker eten.


‘Dit bevrijdende boek kan voorgoed veranderen hoe je eet.’ Marieke Eyskoot, expert duurzame lifestyle


‘Een brok in m’n keel en een knoop in mijn maag. Dit alarmerende boek legt een wereldwijd systeem bloot én biedt een hoopvol perspectief.’ Elisabeth Weerman, mede-oprichter The Nice Company

Beschrijving

‘Gevaarlijk lekker onthult genadeloos hoe ultrabewerkte producten ons lichaam, onze gezondheid en zelfs onze cultuur ondermijnen. Dit boek is een broodnodige wake-upcall.’ Nadia Zerouali, kookboekenauteur en culinair expert


Waarom stoppen we ons vol met eten dat vergaand industrieel is bewerkt? En hoe komt het dat we daar niet mee kunnen stoppen, terwijl we weten dat het niet goed is voor ons gewicht en onze gezondheid? Welkom in de hoogtijdagen van ultrabewerkt voedsel: gevaarlijk lekker eten dat is ontworpen om ons verslaafd te maken – daarom gaat die zak chips altijd leeg.

Chris van Tulleken laat zien dat ons te lang is verteld dat we ‘gewoon’ gezondere keuzes moeten maken, terwijl ons dat bijna onmogelijk wordt gemaakt. Ultrabewerkt eten is niet alleen alom aanwezig, maar ook goedkoper dan écht gezond eten. Van Tulleken beschrijft het verwoestende effect ervan op ons lichaam, onze gezondheid, ons gewicht en de planeet, en biedt hoop én oplossingen: gezond lekker in plaats van gevaarlijk lekker eten.


‘Dit bevrijdende boek kan voorgoed veranderen hoe je eet.’ Marieke Eyskoot, expert duurzame lifestyle


‘Een brok in m’n keel en een knoop in mijn maag. Dit alarmerende boek legt een wereldwijd systeem bloot én biedt een hoopvol perspectief.’ Elisabeth Weerman, mede-oprichter The Nice Company

Details

EAN :9789026371134
Auteur: 
Uitgever :Ambo/Anthos Uitgevers
Vertaler : Auke van den Berg
Publicatie datum :  07-08-2025
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :136 mm
Dikte :34 mm
Gewicht :461 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :392