Fabelachtige getallen en waar ze te vinden


Nederlands | 27-01-2023 | 387 pages

9789026353505

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 34,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Fabelachtige getallen en waar ze te vinden. Een kosmische reis van nul tot in het oneindige van Antonio Padilla, bekend van zijn YouTubevideo’s, is de gids door de wereld van grote en kleine getallen.

Tekst achterflap

Fabelachtige getallen en waar ze te vinden van Antonio Padilla is een levendig en duidelijk relaas over de wonderbaarlijke verhalen achter grote en kleine getallen, voor de lezers van Stephen Hawking.


‘Padilla durft zijn lezer uit te dagen en slaagt met vlag en wimpel voor de balanceeract tussen diepgang en toegankelijkheid. De delen waarin onvoorstelbare cijfers een betekenis krijgen, plus de keren dat onvoorstelbare betekenissen een getal krijgen, maken Fabelachtige getallen een boek om te beminnen.’ - New Scientist


Op 16 augustus 2009 verbrak Usain Bolt het wereldrecord op de 100 meter en vertraagde daarbij de tijd met een factor 1,000000000000000858. Nooit rende iemand sneller dan hij, en nooit beleefde een atleet de tijd langzamer. Fabelachtige getallen als dit overstijgen ons bevattingsvermogen welhaast en kunnen fundamentele waarheden blootleggen over de aard van onze werkelijkheid.


Hoogleraar Antonio Padilla, bekend van zijn briljante YouTubevideo’s, neemt ons in dit boek mee op een reis langs de negen uitzonderlijkste getallen in de natuurkunde. Hij laat zien dat deze getallen de sleutel zijn tot het begrijpen van verbazing wekkende verschijnselen als zwarte gaten en entropie.


In Fabelachtige getallen en waar ze te vinden weet Padilla de ingewikkeldste natuurkundige en wiskundige waarheden helder en duidelijk uit te leggen – en altijd met een vleugje humor. Het mooiste van alles: je begrip doet niet af aan de magie, maar maakt je alleen nog maar nieuwsgieriger naar ons onwaarschijnlijke universum.


‘Padilla is de ideale gids door de wereld van de getallen. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk.’ Publishers Weekly


‘Deze levendige geschiedenis laat je anders kijken naar het universum.’ Kirkus Reviews


Antonio Padilla is hoogleraar theoretische natuurkunde en kosmologie aan de universiteit van Nottingham. Hij is tevens een van de sterren van het populaire YouTubekanaal Numberphile.

Details

EAN :9789026353505
Auteur: 
Uitgever :Ambo/Anthos Uitgevers
Publicatiedatum :  27-01-2023
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :136 mm
Dikte :31 mm
Gewicht :481 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :387
Trefwoorden :  mathematische natuurkunde