SOS mijn kind heeft stress

samen met je kind oefenen om stress te lijf te gaan

EAN:  9789022338520
Publicatiedatum:   10-05-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  190

  Bestelbaar

Steeds meer kinderen krijgen al op jonge leeftijd last van stress, aandachtsproblemen, faalangst, een laag zelfbeeld, slaapproblemen, piekergedachten, prikkelgevoeligheid… Ouders willen hun kinderen helpen, maar weten niet hoe. SOS mijn kind heeft stress wil op een toegankelijke manier hulp bieden.
Hoe leg je stress uit aan je kind? Hoe herken je de signalen ervan? Wat gebeurt er in het lichaam en het hoofd van je kind? Hoe kan je er als ouder op reageren? Hoe kunnen jullie er samen iets aan doen? Naast heldere uitleg bevat het boek een praktisch gedeelte met tools en ademhalingsoefeningen op maat van kinderen in de lagereschoolleeftijd.
Dit boek is opgebouwd rond de metafoor van de zee, die overal wordt doorgetrokken, in woord en beeld: wanneer je kind vaart op een rustige zee, voelt hij zich goed; bij storm op zee raakt je kind door gevoelens en emoties overmand; wanneer hij vastloopt op het strand, wil hij zich terugtrekken. De bedoeling is dat je kind leert kapitein te zijn op zijn eigen boot, met jou als matroos aan zijn zijde. Welkom aan boord!

  EAN: 9789022338520
  Auteur: 
  Uitgever: Standaard Uitgeverij
  Publicatiedatum:   10-05-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 170 mm
  Breedte: 239 mm
  Dikte: 20 mm
  Gewicht: 572 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 190
  Trefwoorden:   Stress;kinderen