Verhalen uit de pits

van Schumacher tot Verstappen : met nieuwe verhalen over corona in de paddock, de historie van Zandvoort en Jacks hartoperatie

EAN:  9789021422428
Publicatiedatum:   07-07-2020
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  256

  Bestelbaar

In 1991 is Jack Plooij als manager van een toerwagenteam op het Italiaanse Monza-circuit. Formule 1-commentator Olav Mol treft hem in de pits en geeft hem er een nieuwe baan bij: pitreporter. In de jaren die volgen interviewt Jack de coureurs en jaagt hij op nieuwtjes in de voor tv-kijkers vaak ondoorgrondelijke Formule 1-wereld, eerst als invaller en daarna als vaste reporter.

In dit boek vertelt hij over zijn leven en werk in de racerij. Van de eerste jaren met Michael Schumacher en Jos Verstappen tot de huidige successen van Max Verstappen en Charles Leclerc, en de opkomst van Mick Schumacher. Ook blikt hij terug op de tijd dat hij als vader langs de Europese kartbanen stond, waar hij van dichtbij meemaakte hoe Jos Verstappen volledig toegewijd werkte aan de ontwikkeling van zoon Max. Aan de hand van zijn eigen verhalen en gesprekken met internationale collega’s zoals Ted Kravitz, Kai Ebel en Lee McKenzie biedt hij zo een unieke kijk achter de schermen van de Formule 1.

Aan deze nieuwe editie van Verhalen uit de pits zijn nieuwe verhalen toegevoegd over de geschiedenis van het circuit in Zandvoort, over de vanwege het coronavirus afgelaste Grand Prix in Australië, over Jacks hartoperatie eind 2019 en over het overlijden van zijn vader.

  EAN: 9789021422428
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen-Singel Uitgeverijen
  Publicatiedatum:   07-07-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 217 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 349 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 256