EAN:  9789000374526
Publicatiedatum:   25-11-2021
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  558

  Bestelbaar

Rijkgeïllustreerde biografie van de Belgische kunstschilder René Magritte en zijn nalatenschap in het surrealisme

René Magrittes kledingkeuze was even elegant als zijn schilderstijl: hij schilderde altijd in pak, inclusief das en bolhoed. En net als zijn werk blijft de persoon Magritte, de man die een droomwereld vol mysterie, erotiek en humor creëerde, raadselachtig.

'Ceci n'est pas une pipe'. Met die woorden uit La trahison des images verstevigde Magritte zijn positie als een van de belangrijkste kunstenaars van het surrealisme. In deze biografie volgen de auteurs het fascinerende leven van Magritte; van de traumatische zelfmoord van zijn moeder tot de verkoop van vervalste kunstwerken. En van zijn turbulente relatie met de Franse surrealisten tot zijn artistieke ontwikkeling en zijn weg naar internationale bekendheid. Het levert een fascinerend portret op van een kunstenaar wiens invloed nog altijd groot is en die een centrale plek in de kunstgeschiedenis verdient.

Pers over Danchevs eerdere biografie Cézanne:
'Danchevs Cézanne is sympathiek, onafhankelijk van geest en beschikt over veel kennis. Hij schrijft alsof het leven en karakter van Cézanne net zo toegankelijk voor hem zijn als zijn kunst.' Julian Barnes, auteur van o.a. Alsof het voorbij is

'Een magistrale biografie.' The Wall Street Journal

  EAN: 9789000374526
  Auteur: 
  Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
  Vertaler:  Cornelis Van Ginneken
  Publicatiedatum:   25-11-2021
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 170 mm
  Breedte: 240 mm
  Dikte: 53 mm
  Gewicht: 1053 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 558
  Trefwoorden:   Magritte René;Magritte René