Pionieren op het Rekencentrum

Van ZEBRA tot informatievisualisatie

EAN:  9789403429441
Publicatiedatum:   04-04-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands

  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

“Pioniers waren we tijdens de eerste jaren van het in 1959 opgerichte Rekencentrum. Veel moest er nog worden uitgevonden. Door de trage verwerking van de programma’s en de gebrekkige programmeerhulpmiddelen ging alles moeizaam en traag. Je moest je levenstempo erop afstemmen en alleen mensen met veel geduld voelden zich er helemaal gelukkig bij.”

Jan Kraak was programmeur bij het in 1959 opgerichte Rekencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen, later het Centrum voor Informatie Technologie (CIT). In het ICT-magazine Pictogram schreef Kraak jarenlang artikelen over zijn werk; van het eerste Zeer Eenvoudige Binair Reken Apparaat (ZEBRA) tot en met de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatievisualisatie en de komst van het world wide web.
In 2006 ging Jan Kraak met pensioen, maar hij bleef schrijven voor Pictogram. Dit boek bevat een door hemzelf gemaakte selectie van zijn meest interessante artikelen; een boeiende geschiedenis van een halve eeuw universitaire rekenfaciliteiten.

Kristien Piersma en Frank den Hollander vormden van het begin tot het eind de kernredactie van het ICT-magazine Pictogram. Piersma werkt als communicatieadviseur bij het Centrum voor Informatie Technologie, Den Hollander is communicatiemedewerker bij de Universiteitsbibliotheek Groningen.

  EAN: 9789403429441
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Kleine Uil
  Publicatiedatum:   04-04-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 200 mm
  Breedte: 285 mm
  Dikte: 11 mm
  Gewicht: 555 gr
  Voorraad: POD (Beschikbaar als print-on-demand.)