EAN:  9789024443819
Publicatiedatum:   20-01-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  160

  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

Niemand dacht oorspronkelijker, speelser en scherper dan Ludwig Wittgenstein, en hij wist het. Van de kristallijnen helderheid in de Tractatus tot de alledaagse onoverzichtelijkheid van de Filosofische onderzoekingen blijft zijn denken één lange worsteling tegen de betovering van ons intellect door de schier eindeloze variatie van vermommingen waarin taal de gedachte aan het oog onttrekt.

Wittgenstein wist dat hij een bijzonder talent had, en zijn visie op zichzelf is zeker zo boeiend als zijn kijk op de wereld. In zijn brieven en dagboeken treedt een geniale, lastige, komische en ontroerende man naar voren die in leven en in sterven een onuitwisbare indruk maakte op de mensen die hem kenden.

Bert Keizer biedt een heldere en toegankelijke introductie in leven en werk van Wittgenstein. Hij bespreekt diens brieven, dagboeken en belangrijkste werken: de Tractatus, de Filosofische onderzoekingen en Over zekerheid. Dat doet hij gedreven en enthousiast, zonder belerend te worden.

‘Keizers enthousiasme spat van de pagina’s af. Hij slaagt erin iets van de grootsheid van Wittgenstein over te brengen, en ook van de vreugde die daaraan te beleven valt.’ – Hans Achterhuis in de Volkskrant

Bert Keizer (1947) is schrijver en filosoof. Hij was zijn leven lang verpleeghuisarts en is nu verbonden aan het Expertisecentrum Euthanasie. Eerder publiceerde hij de bestsellers Het refrein is Hein, Tumult bij de uitgang en Reis om de dood.

  EAN: 9789024443819
  Auteur: 
  Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
  Publicatiedatum:   20-01-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 141 mm
  Breedte: 219 mm
  Dikte: 16 mm
  Gewicht: 248 gr
  Voorraad: POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden: 160
  Trefwoorden:   Wittgenstein Ludwig