Een wonderprachtig dier

een dierengedicht voor elke dag van het jaar

EAN:  9789021682525
Publicatiedatum:   10-11-2021
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  336

  Bestelbaar

Deze rijk geïllustreerde poëziebloemlezing bevat 366 dierengedichten van Nederlandse en Vlaamse dichters – een voor elke dag van het jaar, inclusief schrikkeldag.
De adembenemende illustraties van Britta Teckentrup nemen de lezer mee op een reis langs het dierenrijk. Van dolfijnen en walvissen in de diepblauwe zee en olifanten en giraffes op de uitgestrekte savanne, via pinguïnkolonies op de Zuidpool naar apen en tijgers in warme, tropische wouden. Maar ook lammetjes, honden en kikkers worden niet vergeten.
Een perfect boek om keer op keer weer te ontdekken hoe leuk en mooi poëzie kan zijn.

Met gedichten van: Hans Andreus, Herman Gorter, Ingmar Heytze, Rutger Kopland, Sjoerd Kuyper, Joke van Leeuwen, Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Paul van Ostaijen, Ester Naomi Perquin, Jaap Robben, K. Schippers, Patty Scholten, M. Vasalis, Edward van de Vendel, Bette Westera, Willem Wilmink en vele, vele anderen.

Een deel van de opbrengst schenkt Uitgeverij Ploegsma aan het Wereld Natuur Fonds.

Ambitieuze opvolger van bestseller 'Ik wou dat ik een vogel was'. Opnieuw een prachtig cadeauboek, dit keer met 366 dierengedichten en spectaculaire illustraties van de internationaal bekroonde Britta Teckentrup.

  EAN: 9789021682525
  Auteur: 
  Uitgever: WPG Kindermedia
  Publicatiedatum:   10-11-2021
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 251 mm
  Breedte: 281 mm
  Dikte: 31 mm
  Gewicht: 1990 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 336
  Reeks:   Voorleesbundels
  Trefwoorden:   Gedichten;Dieren